wtorek, 5 listopada 2013

Szybka zupa pomidorowa

To moja ulubiona zupa pomidorowa. Nie z jakiegoś koncentratu, ale z pomidorów. Pycha!!!
 
 
Składniki:

2 szklanki bulionu (może być np. Rosół z niedzieli lub z kostki, albo własny warzywny czyli 2 marchewki, kawałek selera, pietruszka, trochę pora, pół małej cebulki, listek kapusy zalać 3 szklankami wody i gotować do miękości)
1 puszka pomidorów lub (280 g pomidorów bez skórki)
100-150 g makaronu małe muszelki
100 ml słodkiej śmietanki
sól
 
Bulion i zmiksowane blenderem pomidory (jak mamy miękką marchewkę z zupy to też zmiksować) zagotować. Dodać makaron i gotować aż będzie miękki. Wlać smietankę i doprawić solą.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz