niedziela, 3 listopada 2013

Pavlova zaklęta w szkle

Pavlova to "rodzaj torcika bezowego udekorowanego bitą śmietaną i świeżymi owocami, najczęściej truskawkami, malinami, kawałkami brzoskwini bądź owocami kiwi" (źródło: Wikipedia). Tutaj bardzo prosta jego odmiana, w szklance, dzięki czemu ten deser jest prosty w wykonaniu. Wypróbujcie jest niezmiernie smaczny!


Składniki na 2 szklanki:
30 g bez
200 ml śmietany kremówki
3 łyżeczki cukru waniliowego
2 garście owoców (tutaj owoce leśne)

Bezy pokruszyć na małe kawałki (ale nie na mąkę :) ). Śmietanę ubić z cukrem.

Do szklanki nałożyć 1-2 łyżki śmietany, posypać bezami i poukładać owoce. Czynność powtórzyć.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz