Składniki: (na 3-4 porcje)
400 g mięsa wołowego na gulasz
1 cebula
2 liście laurowe
4 kulki ziela angielskiego
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia ( u mnie łyżka masła)
Mięso pociąć w kostkę. Tłuszcz rozpuścić w rondlu i włożyć mięso. Smażyć dopóty dopóki mięso będzie mocno przyrumienione (ale nie spalone). Do mięsa dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i zeszklić. (Cebula puści troszkę soku, wiec mięso nie będzie się przypalać, ale trzeba być ostrożnym.) Następnie dodać musztardę i smażyć jeszcze 30 sekund. Całość zalać szklanką wody, włożyć liście laurowe i ziele angielskie i przykryć pokrywką. Dusić 1-1,5 godziny, od czasu do przemieszać. Jeśli woda by wyparowała, dolać.
Na końcu posolić i popieprzyć do smaku. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz