piątek, 15 listopada 2013

Surówka z kapusty pekińskiej z czosnkiem

To moja surówka na przeziębienie, ale nie tylko. Pasuje do grilla lub jako dodatek do drugiego dania. Może zdjęcie nie najlepsze, ale smak prima! :)


Składniki:
pół kapusty pekińskiej
1 jabłko
3 ząbki czosnku
3 łyżki majonezu
pół pęczka pietruszki
sól

Kapustę poszatkować. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zatrzeć na tarce o dużych oczkach. Pietruszkę posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do czosnku.
Wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać, ewentualnie posolić (w zależności od majonezu, ja dałam dziś płaską łyżeczkę). Smacznego!

Rada: Podawać najlepiej zaraz po zrobieniu, wtedy kapusta jest jeszcze chrupiąca.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz