Składniki:
225 g mąki
75 g cukru pudru
150 g masła
1 żółtko
szczypta soli
biała i mleczna czekolada (u mnie kuwertura)
Mąkę, cukier puder i sól wsypać do miski i wymieszać. Dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Ciasto rozwałkować na 3 mm, wycinać ciasteczka (kółeczka o średnicy 5 cm) i układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 12 minut w rozgrzanym do 180°C piekarniku.
Po upieczeniu zostawić na parę minut na blaszce.
Czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej. Zanurzyć bok ciasteczka w czekoladzie i położyć na kratkę do czasu, jak polewa będzie twarda. Czynność powtórzyć z białą czekoladą. Smacznego!
Po upieczeniu zostawić na parę minut na blaszce.
Czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej. Zanurzyć bok ciasteczka w czekoladzie i położyć na kratkę do czasu, jak polewa będzie twarda. Czynność powtórzyć z białą czekoladą. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz